Tad nu uzrakstīšu par savu ikdienas auto. Par ikdienas to saucu tāpēc, ka ar to katru dienu pārvietojos, bet īstenībā jau gribētu saukt par savu „sirdsauto”. Nu tad nedaudz pamatojums, kāpēc „sirdsauto”:
- Quattro
- Melna krāsa, pilnībā melns, gandrīz nekur nav saucamais crome edition
- Xenon lukturi – oridžinal
- S6 recaro salons – vieni no ērtākajiem krēsliem
- Bose audio sistēma – griez cik skaļi vajag, skan ideāli
- Navigācija – vairāk jau pagaidām tikai kā liels ekrāns ar radio, bet nu drīzumā tiks domāts par iespēju izmantot ekrānu kāda video attēlošanai
- 17” lietie diski
- Neliels sēdinājums
Principā, viss kas pa punktiem ir minēts, man vienmēr iepriekšējās mašīnās ir pietrūcis. Ir bijis kaut kas no augstāk minētajiem punktiem, bet viss kopumā nu ir sasniegts šajā auto.
Auto ir ar 2.5tdi V6 dzinēju un tiptronic kārbu. Sākumā, kad auto tika iegādāts, bija doma konstruēt uz 1.9 tdi variantu, tomēr dažādu iemeslu dēļ, šī doma tika nolikta malā (nu vismaz tuvākā nākotnē skatoties). Iemesli dažādi – diezgan laikietilpīgs process (ir pieredze jau ar šādu projektu, tikai FWD variantā), 1.9tdi ar 5 pakāpju automātu īsti neviens LV nav jūdzis kopā, līdz ar to nebija īsti skaidrības, vai tas ir iespējams un vai vispār tas 1.9tdi to automātu kustinātu, kā arī naudas ziņā nav gluži lēts pasākums un vēl tas, ka man negribās izjaukt šī auto „auru”, kāda tā ir radīta noripinot to no konveijera. Iekāpjot auto man pārņem sajūta, ka viss ir tā, kā tam jābūt. Man patīk 2.5 motora skaņa, tas mierīgums (salīdzinot tomēr ar 1.9tdi) un tajā pat laikā spēks, kas tur mīt (labi, nu jau izklausos pēc dzejnieka ).
Kā rezultātā tika nolemts par labu jau esošajam dzinējam. Tikko ir uztaisīts var teikt ka kapitālais remonts – samainīti visi kompensatori un rullīši, zobsiksna + ar to saistītās lietas, citas sprauslas, kas pārbaudītas uz stenda un nošeibotas (iepriekšējās visas čurāja nevis smidzināja). Sadalenes esošās ir bez diluma pazīmes. Turbīna mainīta pirms kādiem 10000 km jauna, izplūdes kolektors iztīrīts, katalizatori nahrenizēti, kā arī GMM un EGR. Principā motors ir pārlasīts, apčubināts un ir tikai braukšanas vaina un barošana ar šim motoram atbilstošu eļļu.
Patēriņš – pēc kapitālā remonta īsti pat nav sanācis bāku nobraukt, bet reāli izskatās, ka vidēji tas svārstās no 8-9 litriem. Šobrīd jau virsū ziemenes, kas noteikti savu 0.5l pieliek klāt.
Pēc remonta auto ir kļuvis stipri atsaucīgāks, asāks, vieglāk uzņem ātrumu un ir tiešām patīkami pārvietoties. Doma ir protams apciemot arī tuvākā laikā jonix.
Pāris bildes ieskatam.
Pagaidām nav īsti labas kvalitātes bildes, bet nu tas ir laika jautājums
Šo rakstu rediģēja Klavucis: 27 January 2013 - 17:42