pag,kas starterim tur aptits tads? http://www.audi-style.lv/forum/public/st... Tev tagad autins pabeigts,ja? Cepuri nost http://www.audi-style.lv/forum/public/st...
Tas ir ievilcēja oriģinālais karstuma aizsargs.
Tātad, taisām kopsavilkumu.
Objekts - AUDI 90 QUATTRO, kā jau pasē ierakstīts. No konveijera noripoja tālā 1987. gada marta beigās, aprīļa sākumā, tāpēc man labpatīkas uzskatīt ka bubileja ir pirmajā aprīlī. Pirmo reizi reģistrēts latvijā 1997. gada 17. jūnijā, esmu otrais īpašnieks latvijā. Vecajā pasē vēl arī bija ierakstīts motora numurs, kura dēļ es zinu ka motors, tāpat kā lielākā daļa manis nenomainīto mezglu ir oriģinālie. Oriģinālais aprīkojums:
A90 bāzītes aprīkojums:
Piecu katlu motors
Stūres pastiprinātājs
elektriskie spoguļi
centrālā atslēga
Eksemplāra ar q aprīkojums:
Pilnpiedziņa
ABS
Lupatas recaro

Papildus:
Visi četri elektriskie logi. Vairāk nekā, pat papildpulksteņus kāds pirms manis bija ieķīmiķojis.
Stāvoklis - izsakoties īsi - bēdu ieleja bez gala un bez malas

Jāuzskaita smalkāk:
Motors - atsevišķa stāsta vērts. Uz viņu vislabāk atteiktos teiciens "jo nezāles jau neiznīkst"

Šāles grab, kaut kas klab, kaut kas gaudo, bet vienalga veras normāli jo kompresija ir. Nu labi, pēdējā laikā ir problēmas ar aizdedzi, kompis met kļūdu par detonācijas devēju bet man ir aizdoma ka kompis jūk prātā dēļ šāļu graboņas izraisītās vibrācijas apvienojumā ar 98. zupas detonācijas īpašībām, rezultāts - motors darbojas ar ļoti vēlu aizdedzi. Minot grīdā gan logu sadalītāja dēļ šim nekas neatliek kā noraustoties pārslēgties, tā nu virs trijām štukām viņš tomēr kaut cik veras - nu kā var redzēt tajā tur viģikā. Tā kā kompresija ir, pēc nākamās aldziņas tiek plānota motora pārlasīšana lai pieliktu tam visam punktu. Šajā nedēļas nogalē būs jāpārbauda wraith variants - jāpalūr vai tiešām negaudo kāda sadalenes sēža kas palikusi bez eļļas
Transmisija - kā jau 25 gadus vecai mašīnai, šis tas ir izļurkāts - viena kardāna granāta ir ar lufti un pakaļas diferī ir briesmīga brīvkustība. Pēc tam, kad būs sadarīts šis tas nepieciešamāks, būs arī tur kāds sotaks jāiegrūž. Man pagaidām ir radies iespaids ka tur visas granātas ir Lobro oriģinālās, tās dažas, ko gadījies pacilāt un notīrīt, ir ar atbilstošiem ražošanas datumiem.
Piekare - nu ko lai saka - priekš šrotmobīļa ļoti laba. Līdz šim esmu nomainījis to tur stūres ķegu pret ķegu no A80, sporta pēc nomainīju stabilizatora atsaišu bukses un vēl nomainīju izsistos priekšejos amartu atbalstus. Kaut kas gan tur vienalga grab, ir aizdomas ka esošie atbalsti vienalga nav diez ko labi... Pārējais viss kā bijis pirms manis.
Bremzes - ja neskaita nepieciešamību samainīt sapuvušās trubas, vienīgais ko esmu mainījis - priekšas kreiso ABS devēju, un to pašu tikai tāpēc, ka trīs gadus atpakaļ nezināju ka ABS devējus, ja nenāk ārā, vajag pasist no iekšpuses. Diski normāli, uzlikas normālas, kā jau TA lapa rāda, bremzes arī ir labas. Par ABS varu teikt tikai labus vārdus - mana sākotnējā doma bija "es taču neiešu ņemt ārā kādu oriģināli nākušu ekstru un galu galā viduskonsolē tak ir poga!", jo biju salasījies visādu ABS nīdēju tekstus - pēc ABSa sakārtošanas ar oscilogrāfa palīdzību - vienkārši ideāla ierīce kas sarežģītās situācijās ļauj nokoncentrēties uz stūres grozīšanu, ļaujot vienkārši iemīt pedāli grīdā. Pa ziemu pavizinoties, kad uz mašīnas bija dažādas vecas riepas [protektors gan bik bija], lai dabūtu ABS iejaukties, princips tas pats kas vasarā - speciāli jāiemin dziļāk nekā pašam instinktīvi gribas.
Bundža - vislielākais bēdu stāsts. Būs kādreiz jāparāda kādam speciālistam lai tas pastāsta, kas tur ir darīts un kas nē, jo man ar savu nespeciālista aci liekas ka tur viss ir slikti un viss ir pārmetināts. Bonusā vēl nākušas problēmas no kaušanas pirms manis - bildēs redzētas šādas tādas plaisiņas, priekšas labajā arkā vēl bija kaut kāda plaisa, apakšā vēl tur, kur bija redzams vienā bildē ka bija bik pavēries, arī bija pāris plaisas. Man arī bik nepatīk šķirbas durvīm un grabažnieka vākam, būs kaut kad pēc nejauši novilkta bentley manuāļa datiem jāpamēra. Priekšas spārni kaut kādi ķīnieši. Tantes stāsta ka cinkotas mašīnas nerūsē - es gan teiktu ka cinks ir līdzeklis lai mašīna izvilktu līdz 25 gadiem - man apakšā diezgan daudzās vietās ir izsitusies rūsa - ja tomēr bundža tiks atzīta par pietiekami labu nopietnai celšanai, būs kādreiz jānojauc visa apakša, jānokasa un jāapstrādā. Pagaidām lielākie un pieejamākie rūsas punkti ir apstrādāti kā punkti.
Vizuālais - izskatās pēc sūda un man pie kājas. Pēdējais kur tiks tērēta nauda un laiks - labi, tā kā mašīna nu laikam visu laiku būs līdz ar mani, varēs kādos garlaicīgos vakaros pašpahtelēt un ar baloniņu piekrāsot kādas sīkas buktītes, tāpat kā tas notika ar pakaļas arkām un grabažnieka vāku. Kad jau reiz izskatās pēc A80, speciāli uzlīmēju uz grabažnieka zīmītes "Audi" "80" "OOOO" "1.8" "S", lai jau netrenētai acij izskatās pēc parasta, noplukuša A80. Ja kāds ievēroja bildēs pie arkām trīs klucīšus - tie ir no Kamei šķūninga sliekšņiem - ceturtais mētājas vienā kastē un paši sliekšņi, gan ar pāris defektiem, mētājas šķūnī, uz manas mašīnas tādiem vietas nav, ja kādam vajag, varu par kādu cēneri pārdot.
Salons - ir tāds, kāds tas ir. Baltā āda mani pārliecināja ka tādam materiālam tur būs būt. Bet uzlabojumu dēļ tas viss agrāk vai vēlāk būs jānomaina un jāpāršuj. Diemžēl nepieciešamības ir viena lieta, bet iespējas ir cita, tāpēc baidos ka salonam varēšu pieķerties ne ātrāk par jauno gadu...
Tātad, plāni:
Motors - īstermiņā - pārvākt esošo, uzlikt elektronisko šprici un gāzes šprici. Pašrocīgi, protams. Elektronisko šprici dēļ gāzes šprices, tā jau es ar to KE3-jetu galā tiktu un tai špricei nebūtu citas vainas, kā tik vien nespēja darboties ar gāzes šprici. Reduktora iekārtu likt netaisos, jo man pārāk labi patīk kā tas motors iet, un kā gan var ietekmēt motora darbību sašaurinājums pirms droseles? Negatīvi, protams. To M7Sport variantu kas ir jazzfunk uzskatu par beztolku, jo tādā variantā darbojoties uz gāzi tas KE-jets ir vienkārši neizmantots krāms kas rada nevajadzīgu pretestību ieplūdē. Šprice ko es gribu pamēģināt būs volviķa LH-jets, vissliktākajā gadījumā VEMS. Megaž opa te nebūs, nevēlos nejauši ielejot sūdīgu degvielu čakarēties.
Ilgtermiņā - civilizēti uztaisīts 10vt ar elektronisko šprici, 2.7 biļurbo vai 4.2, bet finansiālu, skaņas un TA apsvērumu dēl visdrīzāk tas būs pirmais variants. Jebkurā gadījumā līdz tam vēl ir ļoti tālu, jo NG ir pilnīgi pietiekams motors.
Piekare - īstermiņā - panākt lai negrab. Ilgtermiņā - salikt 20v piekari un visādas krutas detaļas, jo tas, ka tā mašīna nefiga neturas uz ceļa man diez ko pie sirds neiet...
Bundža - kaut kad būs kādam speciālistam jāparāda un jāizdomā - celt vai mainīt. Pagaidām iztikt kā ir.
Salons - salasīt pilnu B4 jaunā ķiseņpaneļa komplektu un ielikt, B4 jaunās abšivkas, priekšā elektriskos recaro ķebļus, tad jau manīs, konstruktorķebļus vai tomēr izdosies atrast normālus B sērijas ķebļus, bet ja otrais variants, līdz tam vēl tālu, jo man ir aptuvena nojausma cik atlantijas okeāna šai krastā tas varētu izmaksāt. Protams, vēl salasīt atlikušo aprīkojuma čupiņu - visādi sīkumi un, protams, klimats, bet arī līdz tam vēl patālu.
Vizuālais - pēc tam, kad mašīnas pārējo mezglu stāvoklis būs labs vai ļoti labs, varēs padomāt par mašīnas nokrāsošanu. Aizmugurē gribu B4 avanta ārējos lukturus un A90 viduci, priekšā B3 A90 standartu. Šķūnings te nebūs, tādam vieta manā mašīnā nav un man mašīna ir domāta lai ar to brauktu - pat ja šķūninga modes diktētie brīnumi tiešām būtu skaisti, braucot tos neredz.
Kas te
netiek plānots [rakstu netiek plānots nevis nebūs jo dzīve ir pilna ar visādām nejaušībām]:
Dīzelis. Tā kā daudzi šādu lietu varētu nesaprast, jāpaskaidro sīkāk. Pirmkārt, manā dzimtā pietrūkst tā gēna, kas rada psiholoģisku diskomfortu braucot ar mašīnu, kurai zem haubes ir motors, kas patērē lielāku litru daudzumu

Visi cilvēki, kuriem varu pateikties par savu eksistenci, brauc ar benzīnniekiem - un kopā tās ir veselas četras mašīnas! Vēl piedevām manam vectētiņam, kurš priekš savu pāris zemes pleķīšu apstrādāšanas ir uztaisījis pāris traktoriņus, abi darbojas ar benzīnu un laikam ir izdevīgāk nekā ieliet kaimiņa MTZ-82 soļķi. Tajos rados, ar kuriem uzturu kontaktus, arī diezgan maz braukā ar dīzeļiem - uz sitienu prātā nāk divas mašīnas. Otrkārt, man nav muļķīgu aizspriedumu pret gāzi - es vienīgi netaisos iziet uz reduktora iekārtām. Treškārt, lai arī es neesmu no pilsētas, neesmu arī laucinieks. Tā kā taupīt liek dzīve un ienākumu līmenis, un kalkulatoru lietot māku, aprēķins sanāk sekojošs - pieņemot ka manos lietojumos piecu katlu benzīnnieks patērētu 12 litrus gāzes un piecu katlu dīzelis 7 litrus soļķa [visdrīzāk gan dabā abiem būtu par kādu litriņu mazāk], pieņemot ka gāze maksā 43 saņus un soļķis 88, sanāk 5,16 ls uz sotaku gāzes plītij un 6,16 ls uz sotaku dīzelim - ļoti "ekonomiski". Tad vēl tā kā man mūžīgi nepaveicas un kaut kas motoram nojūk, man arī nav ilūziju ka ar kādu 2.5 TDI būtu savādāk - bet vismaz kaut kādam NG visādi krāmi pamatā maksā 10-20 ls, nevis 100-200 ls robežās. Bonusā nāk patīkama skaņa, pārliecība ka ziemā varēs iedarbināt arī bez "piedomāšanas", kārbai sinhronizatoriem ilgāks mūžs un pasažieri arī salonu nepiepūtīs

Kannas staipīt netaisos, tas vecums man ir pāri, pats zagt arī netaisos, pat ja būtu tāds darbs kurā varētu. Nu labi, visam ir sava cena, protams - es izietu uz dīzeli, ja tankā cena būtu tie 60-70 saņi - vai arī ja čakarējoties 10-20 saņi. No šāda viedokļa 2.0 TD un atrabotka liekas vilinoši, bet es tomēr centīšos atturēties

Labi, viss.
Šķūninga atsperes kuras dod mašīnas pazeminājumu būs pēdējais līdzeklis cīņā par stabilu mašīnu. Ja atsperes mainīt - es vienīgi varētu vēlēties vēl augstāku mašīnu, kaut gan patlaban augstums ir pareizais.
Ļitaki, kuri ir lielāki nekā nepieciešams lai uzlīstu uz bremzēm. Labi, šobrīd kā reiz ir tāda situācija, bet tas tapēc ka savulaik tie RH ļitaki iepirkās piecpadsmitnieki un tāpēc ka nezināmā nākotnē es plānoju G60 bremzes. Koka ratu riteņi nebūs - var jau būt ka sīkajiem sētā patiktu, bet man nē, un tas ir pats galvenais.
Ar krāsu pieķēzīti priekšējie lukturi - es pēc dabas esmu ļoti slinks cilvēks un netaisos aiz neko darīt sačakarēt mašīnas izskatu - es labāk tad pasēžu pie kompja.
Kaut kādi neoriģināli buferi - buferis ir mezgls ar funkciju - amortizēt triecienu. Es vispār labprāt atstātu šitentos A80 buferus, jo viņi no šī aspekta ir lieliski, spējīgi izturēt mazas avārijas, kā jau redzam pēc priekšējā, kurš savulaik pārdzīvoja B4 avanta izdupsējienu uz kādiem 30 kmph. Diemžēl man ir A90q, tātad agrāk vai vēlāk tam būs jāatgriež A90 buferi.
stiliņa uzlīmes - daļēji mana pirmā topika likteņa dēļ, daļēji vienkārši tāpēc, ka mašīnai nakļenes kā tādas nepiestāv. Labi, varētu pāris mazas nakļenes uz fortačkām, bet, ak vai, tur jau ir quattro uzraksti - tiem es dodu priekšroku.
Šķūninga izpūtējs - ļoti piestāv visādām lamatām bez motoriem, bet ne jau piecu katlu audī. Savulaik ar A80 izbraukājos bez pakaļas bunduļa - nu i
![[censored]](http://www.audi-style.lv/forum/public/style_emoticons/default/censored%20(2).gif)
. Arī ar šitento A90q bik pavizinājos bez pakaļas bunduļa, patīk man tas gazika bļurkšķis, bet lai ar tādu ikdienā braukātu... Skaņa tāpat ir laba
Kaut kādas nestandarta šausmas salonā vai motortelpā - salons ir skaists tāds, kāds tas ir, neko labāku par audī originālajiem risinājumiem izdomāt tur nevar. Motortelpai arī jābūt pieklājīgai, bez visādiem liekiem vadiem, piemēram, topā esošajiem resnajiem sarkanajiem vadiem ar drošinātāju caurspīdīgā caurulītē

Tas laikam arī būtu viss, paldies par lasīšanu