Pālekt uz saturu

Foto

Informācija par gāzi

• Please log in to reply
5221 atbildes uz šo tēmu

#1681 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti
  • Dzimums:Vīrietis
  • Dzīvesvieta:Rīga
  • Intereses:Passat B5.5

Pievienots 01 August 2012 - 09:33

Mēģinājām uzlikt vienreiz STAGu uz mono- neaizgāja. Nelasa rpm impulsu-bez tā stags neiet. Sprauslu laikus arī neredz, bet bez tiem var (un šeit vajag) iztikt.
Tamona gan piedāvā tādu fīču, bet regulēšana gan nebūs pateicīga. Moņikam specifiski, laikam baigi īsi, impulsi un gāzes ECU neredz viņus uz benzīnu, līdz ar to autokalibrāciju neuztaisīt, nekādas līknes nesadzīt kopā. Regulē tikai pēc lambdas...

No kā ņēmāt RPM impilsu? Sprauslu lakus neredz - dīvaini. Un kā tad savādak ja ne bez sprauslu laikiem? Liepājas džeki ar Tamonu palaida mono pīpēdami ar 2 sprauslām.
tavaskana.lv yoursound.lv

#1682 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti
  • Intereses:Einen Flammenwerfer bitte, einen Flammenwerfer!

Pievienots 01 August 2012 - 09:57

Jā, izklausās padīvaini. Par RPM ir aizdoma par nepareizu slēgumu, jo ja RPM tiek ņemts no aizdedzes, tad mono vai schmono nekam atšķirties nevajadzētu. Tiesa, savulaik uzrāvos uz vienu T4 busu, kam taisīju aizdedzes komutatoru, ka šamam aizdedzes impulsi pie komutatora pienāk kaut kā venēriski - atvērtais kolektors uz 0, nevis impulsi uz plusu kā lielākajai daļai "normālu" mašīnu.
Sprauslas laiki laikam jau mono bija dikti īsi, un gan jau STAGucim iekšā ir (ciparu un/vai analogs) filtrs, kas pārmēru īsus impulsus atmet kā kļūdainus, tāpēc arī varētu būt tāda problēma - to, iespējams, var pat atslēgt softiski - vai arī atkal neatpas signālu līmeņi, jo špricei STAGs gaida ja pareizi atceros atvērto kolektoru uz 0 a tam konkrētajam mono es pat nezinu kas tur reāli pienāk, bet ir redzēti komutēti +12V impulsi un STAGs to var arī nesaprast.

Thanks for nothing, I'll be on my way to hell.

Kein Kompressor kein Spaß. Ja ja wirklich.

Neizskaidrojami, bet palīdz - padomā un sapratīsi, varbūt!  :smartass:  © BalticLPG

Es esmu kā kaķīts. Nē, ne mīļš un pūkains, bet tas, ka man viss pofiq.

#1683 kjemals

kjemals
  • Lietotājs
  • 154 raksti
  • Dzīvesvieta:Preiļi,Rīga,Straße

Pievienots 01 August 2012 - 10:05

Kjemal, a cik tu prasītu par regulējuma pārbaudi un, ja kas, korekciju?

ā un vadība LPG tech.

Piebrauc vnk rīt uz vakarpusi, neko neprasīšu. Patīk apskatīt citu instalus :P Vai varu aizsist vadu uz dienu,divām-paspēlēsies pats.

Par tiem RPM, jā tika ņemti no aizdedzes, stagā tika likti visi iespējamie līmeņi, bet nu konkrētajam aparātam neko viņš nerādīja.. Toties ar klasiku aizgāja, kā nelabais :D

Pēc droseles pozīcijas 4to paaudzi neregulē(neslēdzas klāt). Praktiski sanāk pēc MAP un lambdas rādījumiem.. vairāk var palasīt šeit.. http://tamonaforum.l...c.php?f=6&t=218

Šo rakstu rediģēja kjemals: 01 August 2012 - 10:07

LPG (špricgāze-4. paaudze) uzstādīšana ar garantiju un sertifikāciju, regulēšana, remonts Mob. 27749702, PM

#1684 arc

arc
  • Lietotājs
  • 261 raksti
  • Intereses:auto sports

Pievienots 02 August 2012 - 08:10

Labdien.
Vai kādam nav lieka "mamma" (pretējā puse) šādam savienotājam
Ievietotais attēls
http://www.phjacus.p...klep/xD3U3Y.jpg
Negribās uzreiz kniebt un lodēt ....

Šo rakstu rediģēja arc: 02 August 2012 - 08:11

#1685 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti
  • Intereses:Passat B5.5

Pievienots 02 August 2012 - 10:19

Oho, Matrix! Жирно! :)

Uz manas eksperimentālā trusīša sistēmas (viss pēc MAP) pāris karstajās dienās (32° C) bija novērojams gļuks - nu ja, gaisa īpašības taču izmainās temperatūras ietekmē.
tavaskana.lv yoursound.lv

#1686 ins88

ins88
  • Lietotājs
  • 320 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 16:18

fck!! uz lielaakas bedres reduktors nokratijaas un parpliiisa plastmasas trubinja kura vadiija tosolu reduktoraa!!! ;/ tagad nez kur dabuut to detalu!!! at90e reduktors... varbuut kadam ir detalas?

#1687 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti
  • Dzīvesvieta:pa vidu

Pievienots 05 August 2012 - 16:43

sveiki speciaalisti!! jautaajums sekojosh! abk shprice! paareju no ke-motronic uz digifant, kur, protams, benziins jaatsleedz savaadaak! taatad, petot sheemu, secinaaju, ka jaapaartrauc kjede sprauslu baroshanai ir ar zaljsh/peleeks vadu kraasu vai tomeer ar sarkans/zaljsh?

uuun ka to pareizi izdariit? pashlaik staav klasika virsuu, doma ar laiku paariet uz inzhektorgaazi! ar klasikas sleedzi var izveikt to atvienoshanu taa pat kaa pashlaik atvieno benziinsuukni?

Opel Ascona 1,6 automatic `88 (silver) - tolmetized,
Audi 80 B3 2.0i 3A + LPG Lovato (cherry red - LZ3U) - sold,
Audi 80 B4 2.0i ABK+LPG (black) - crashed

Volvo s80 2.4d automatic (gray)

#1688 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti
  • Dzīvesvieta:Alūksne- Jelgava
  • Intereses:Auto (audi), moto un, protams, daiļās dāmas!

Pievienots 05 August 2012 - 17:35

Ja liksi klasiku sākumā, tad labāk uztaisi vai nopērc sprauslu emulatoru; kad liksi 4gen, tad tur jau tas viss būs iekšā.
Mazās devās alkohols ir nekaitīgs jebkādos daudzumos.

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#1689 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 17:39

Ja liksi klasiku sākumā, tad labāk uztaisi vai nopērc sprauslu emulatoru; kad liksi 4gen, tad tur jau tas viss būs iekšā.

:blink: was ist das? paskaidro siikaak ar bildeem vai grafikski, tieshaam pirmo reizi dzirdu :sarkst:

#1690 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 17:57

A priekš kam to "sprauslu emulgatoru" ? Nevar iztikt ar 300om rezistoru virknē? :yo:

Neizskaidrojami, bet palīdz - padomā un sapratīsi, varbūt!  :smartass:  © BalticLPG

#1691 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti
  • Dzīvesvieta:Alūksne- Jelgava
  • Intereses:Auto (audi), moto un, protams, daiļās dāmas!

Pievienots 05 August 2012 - 18:06

a pa lielam- kas tad ir tas emulators, wraith? :) Vajag releju un rezistoru...
Mazās devās alkohols ir nekaitīgs jebkādos daudzumos.

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#1692 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 18:11

a kur vinjsh liekaas? gaazes sleedzis mainaas? kappeec vinjsh vajadziigs? :pardon:

#1693 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 18:12

tad kāpēc saucam tādas vienkāršas lietas perversos vārdos? :D

Lai citi arī saprastu, par ko mēs muldam, shēma. Noteikti kādam noderēs :)

Ievietotais attēls

#1694 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 18:14

a ko vinjsh tur dara? vads starp tiem 2 galiem nav jaapaargriezh? vienkaarshi ieliek starpaa?

#1695 kjemals

kjemals
  • Lietotājs
  • 154 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 19:48

Tā un kāds ir pamatojums rezistora lieluma izvēlei? Pie cik lielas vērtības no viņa tur vairāk nebūs jēgas (benzīna ECU domās ka ir open un metīs check-nez vai visiem ecu tur ir standarta vērtības... ir?) Viņa pretestības minimālā robeža sākas tajā vietā, kad strāva virknē ir pietiekoša, lai sāktu strādāt sprauslas?
Iekš 4gen gāzes ECU tur bija 100ohm rezistori..

LPG (špricgāze-4. paaudze) uzstādīšana ar garantiju un sertifikāciju, regulēšana, remonts Mob. 27749702, PM

#1696 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:18

100om ir pietiekami - vispārīgā ideja ir tāda, ka "piedzenam" LIELĀKO vērtību, pie kuras orig. vadības bloks nestreso pretī. Parasti ar 300 pietiek. Jo mazāku vērtību ņemam, jo lielāka strāva tajā, un attiecīgi, lielāka siltumatdeve. Pie "veiksmīgas" apstākļu sakritības 1/4w 100om rezistoru tā var mierīgi nosvilināt.

#1697 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:21

paga, paga, a kapeec vinjsh tur ir vaadziigs? KAADS VAR IZSKAIDROT? kapeec nevar taa pa tieshi caur releju - klikt, un atsleedzam sprauslas? metiis kljuudu un tapeec shitaa jaadara? kaads prieksh iipashi dumjiem cilveekiem vareetu arii uzziimeet releja kaaaju izkaartojumu un vadu seciibu kur kas liekaas? :D saprotu, ka smiekliigi, bet nu ko dariit?
uuuun vispaar, kaads vareetu arii piedaavat lietotu inzhektorgaazes sisteemu! saprotu, ka no esoshaas klasiskaas sisteemas der tikai balon un majistrale?

#1698 archiijs

archiijs
  • Lietotājs
  • 1533 raksti
  • Dzīvesvieta:Variņi, Smiltene (lauki)

Pievienots 05 August 2012 - 22:31

Spoiler

EDIT:
uj, kļūda :D

-30 = constant [positive (+)] power (usually wired directly to car battery)
-85 = coil ground (wired to the negative (-) battery terminal or any grounded metal panel in the car)
-86 = coil power (wired to the control source. could be a switch, or it could be the car's IGN or ACC circuit.)
-87 = switched [positive (+)] power output. (when the relay coil is powered, lead/pin 87 is connected to lead/pin 30)
-87a = [on 5 lead/pin relays only] this lead/pin is connected to lead/pin 30 when the coil is NOT powered.

Reku vari paskatīties kā slēgt relejus :)
http://www.mp3car.co...wire-it-up.html

Stulbi, kad forums neņem pretī .bmp attēlus :blink:

Šo rakstu rediģēja archiijs: 05 August 2012 - 23:10

1987. gada 1.8 FWD    A80   Tikai brauc edition
1993. gada 2.6 Quattro A100 Konstruktors edition 

-----------------

V6 inside.... Patēriņš <10L uz 100km.... Eļļas tak!   :kasp: 

Turbos make torque, and torque makes fun!

#1699 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:32

Jā, ļaunā kļūda. Atkarībā no vadības bloka, šādos gadījumos, kad "pazūd" kāda no špricēm var sākties visādas nejaukas lietas - sākot no aizkavētas aizdedzes beidzot ar atslēgtu bākas ventilāciju, nepareizu tukšgaitas vadību, visādām šķībām adaptācijām un tādā garā. Un, galu galā, lieka kļūda arī nav vajadzīga, sēž, saproties stūrītī un ēst prasa :D
Uzzīmēt laikam jau kāds varētu, tikai pašlaik ir pavēls un man slinkums, cerams ka būs kāds, kam nav slinkums :D

p.s. re ka vismaz releju kāds jau ir iemetis :D

#1700 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:38

relejs jau man bija :D tikai tagad censhos saprast kur jaasleedz taa pretestiiba un kur tas otrs vads un vai ir jaapaaartrauc tas vads kuraa ielieku tos pretestiibu un otru vadu, vai arii tomeer nee :D

#1701 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:53

Ja nu kas, bildītē ir "nepareizais" relejs - tev vajag 5-kontaktu releju lai dabūtu to gatavu.

#1702 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 05 August 2012 - 22:57

nu plauktaa meetaajaas ir 4 kontaktu i arii 5 kontaktu releji, taa nebuutu probleema...

#1703 kjemals

kjemals
  • Lietotājs
  • 154 raksti

Pievienots 06 August 2012 - 01:28

relejs jau man bija http://www.audi-style.lv/forum/public/st... tikai tagad censhos saprast kur jaasleedz taa pretestiiba un kur tas otrs vads un vai ir jaapaaartrauc tas vads kuraa ielieku tos pretestiibu un otru vadu, vai arii tomeer nee http://www.audi-style.lv/forum/public/st...

Nu bet pāris postus augstāk ir shēma, ko wraith ielika. Papēti vēl, tur viss parādīts. Tur ir redzams, ka jāpārtrauc +12V vads kas pienāk pie sprauslām( vai visi 4, atkarībā kur taisies vienoties klāt). To pušu, virknē releju(30-87a) un starp releja otru kāju(87) un +12 vadu, kas aiziet uz sprauslu slēdz to rezistoru. Ir arī links augstāk par 5 kontaktu releju. Pat ja nezina tos pinus, 30 sek. laikā ar prastāko testeri un aķi viņus var atrast.

#1704 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti

Pievienots 06 August 2012 - 21:11

Nu bet pāris postus augstāk ir shēma, ko wraith ielika. Papēti vēl, tur viss parādīts. Tur ir redzams, ka jāpārtrauc +12V vads kas pienāk pie sprauslām( vai visi 4, atkarībā kur taisies vienoties klāt). To pušu, virknē releju(30-87a) un starp releja otru kāju(87) un +12 vadu, kas aiziet uz sprauslu slēdz to rezistoru. Ir arī links augstāk par 5 kontaktu releju. Pat ja nezina tos pinus, 30 sek. laikā ar prastāko testeri un aķi viņus var atrast.

danke!! :hi:

#1705 Vikings

Vikings
  • Lietotājs
  • 1337 raksti
  • Dzīvesvieta:Eleja, Jelgava
  • Intereses:nr. 29812384

Pievienots 06 August 2012 - 21:41

kā ir ar gāzi uz 2,7 biturbo s4?
cenas?
un saliksana tā lai der plastmasi virsu un nerēgojas sprauslas utt atverot haubi?
kantorus kādus var ieteikt, sakarigas cenas, laba kvalitāte.
Audi S4 B5 avant'98 2,7 K04 biturbo Stage 2 - 320 hp 510 nm, 0-100 km/h - 4,9 sec. /powered by Kaross

Celtniecibas un remontdarbi.
Kvalitate,termiņi un pienemamas cenas. PM

#1706 kjemals

kjemals
  • Lietotājs
  • 154 raksti

Pievienots 07 August 2012 - 02:11

Uhh, tikko vienu klasiku pabeidzu gāzēt.. :80:

Reku čoms kkad uzgāzēja 2.7 biturbo allroadu.. http://www.gazes-ser...lv/galerija.php Ar valtekiem, bet brauc. Valtekus un citas tikpat liela izmēra sprauslas pabāzt zem tām plastmasām nereāli cik saprotu, matrixus domāju varētu, bet nu tad sālīti sanāk. s4 ar motortelpas brīvo telpu laikam vēl sūdīgāk... :sarkst:

#1707 Vikings

Vikings
  • Lietotājs
  • 1337 raksti
  • Dzīvesvieta:Eleja, Jelgava
  • Intereses:nr. 29812384

Pievienots 07 August 2012 - 21:02

Uhh, tikko vienu klasiku pabeidzu gāzēt.. http://www.audi-style.lv/forum/public/st...

Reku čoms kkad uzgāzēja 2.7 biturbo allroadu.. http://www.gazes-ser...lv/galerija.php Ar valtekiem, bet brauc. Valtekus un citas tikpat liela izmēra sprauslas pabāzt zem tām plastmasām nereāli cik saprotu, matrixus domāju varētu, bet nu tad sālīti sanāk. s4 ar motortelpas brīvo telpu laikam vēl sūdīgāk... http://www.audi-style.lv/forum/public/st...

cik vsp ir uz s4 b5 gāzes uzlikšanu?
skatījos taja lapā no 520ls.
tad sanāk. ka zem plastmasām nevar nemaz paslēpt?
Audi S4 B5 avant'98 2,7 K04 biturbo Stage 2 - 320 hp 510 nm, 0-100 km/h - 4,9 sec. /powered by Kaross

Celtniecibas un remontdarbi.
Kvalitate,termiņi un pienemamas cenas. PM

#1708 kjemals

kjemals
  • Lietotājs
  • 154 raksti

Pievienots 08 August 2012 - 12:37

Nu ar OMVL un tur nikno reducieri vajag. KME goldu.. Tad jā, ap 500 ls grozās.
Bet ja tos pašu matrix, tad jau krietni sālītāk būs..

Par iebāšanu vai neiebāšanu zem plastmasām, ja tas tik akūt svarīgi. nav jau grūti, manuprāt, piebraukt un samērīt pirms tam ar konkrētām sprauslām kā viņas tur iederās :)

#1709 metalcore

metalcore
  • Lietotājs
  • 58 raksti
  • Dzīvesvieta:Valmieras raj
  • Intereses:IT, Audi, Powerlifting

Pievienots 08 August 2012 - 18:57

Jā, tam vajadzētu palīdzēt. AAR nav TPS, tāpēc tas jāpiekombinē no kāda cita motora.

Drosele no 7a ar droseles potenciometru varētu derēt? Šitāda http://sites.interne...tle_compare.jpg
Tikai man nav ne jausmas, kā viņu piekombinēt. Tur itkā no gāzes kompja viens vads nāk, bet uz droseles ir divi štekeri.

Mazda 323F 

Audi 80 b3 1.9 SD Lpg

Audi 100 c4 2,3 AAR Lpg

A4 B5 Q 1.9tdi ATJ  AVF

#1710 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 08 August 2012 - 20:12

"viens vads" ir tas, kurš signāla - pie poča ir 2 štekeri jo (laikam) viens ir tukšgaitas galaslēdzim (tas, ar 2 kontaktiem) un mūs neinteresē, otram būtu jābūt 3 kontakšiem - viens +5V, vēl viens `0` un trešais - signāla, ja tā var teikt. Tas, kurš "mainās" grozot dorseli - atrast var, protams, ar multimetru vai pēc elektroshēmas...

0 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 0 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)