Golfs īsti nerūc - balonā nav gāzes, uzpildīt nevar, nosprūdis

Kaut ko bišku izdevās aizrūcināt uz tvaikiem, bet nespēj noturēt vairāk par 10 sekundēm, pagaidām nav 100% skaidrs vai tāpēc vai kāds gļuks konstrukcijā. Sataisīsim balonu, uzpildīsim - skatīsim tālāk. Toties tās 10 sekundes tur IT KĀ normāli. Pagaidām gan reālu mērījumu nav.
Firmwāres kodēšanā piedalījos parciāli, ar gabaliem, piedalījās arī citi - šis ir kopprodukts, kurā patiesībā mana piedalīšanās ir samērā neliela, pārsvarā aprēķinu idejas un koda gabali no manām esošajām iestrādēm, sprauslu vadības lietas no projektā esošā sekvencera un tādi sīkumi.
Minimums, kas tiek izmantots, lai dabūtu KAUT KO strādājošu ir:
* MAF. No veca Opeļa

Vienkāršāk kā S/D konstrukcija gan aprēķinu gan uzstādīšanas ziņā, vismaz sākotnēji. Var izmantot arī TPS, kaut gan šādā situācijā alpha-n laikam būtu dumja ideja

* RPM. Rēķināts tiek pēc principa ar fiksētu mērījuma laiku. Pareizāk būtu rēķināt pēc perioda, bet tur tad ir daudz dalīšanu, šitā ir vienkāršāk, pat ja lēnāk un neprecīzāk.
* 1. cilindra devējs uz svečvada un sadalītāja pozīcijas devējs, holls.
* Plānā ir VAR BŪT izmantot lambda zondi korekcijām un TPS paātrinājumiem, bet pašlaik nekā no tā nav. Vajag dabūt vismaz minimumu, tad domāt par navarotiem
Iesmidzes moments tiek rēķināts pēc principa "kurā cilindrā bija dzirksts, rēķinam pēc cik ms vērsies nākamais ieplūdes vārsts - izejot no rpm galvenokārt (leņķiskais ātrums un tā...), tāpēc rpm ir vajadzīgs. Nav šausmīgi precīzs aprēķins, neesmu vēl iedziļinājies kodā, gan jau pļura sanākusi drausmīga, bet idejiski ja vēl piekoriģē bišku uz priekšu (t.i. ātrāku) būs labi. Sliktākajā gadījumā uzpūtīs vārstam, kurš vēl ir ciet, bet tik un tā tūlīt vērsies vaļā.
Gāzes diferenciālspiedienu un temperatūru ignorējam kaut vai tā vienkāršā iemesla dēļ, ka nav iegādāti attiecīgies sensori un, īstenībā, vismaz APTUVENI to var piedzīt (temperatūru var pat vispār ignorēt, dP it kā jau vajdzētu uztaisīt līdz brīdim, kad laidīs gofiņu uz ceļa). Kā jau teicu, strādās pamatlietas - domāsim par navarotiem.
Thanks for nothing, I'll be on my way to hell.
Kein Kompressor kein Spaß. Ja ja wirklich.
Neizskaidrojami, bet palīdz - padomā un sapratīsi, varbūt!
© BalticLPG
Es esmu kā kaķīts. Nē, ne mīļš un pūkains, bet tas, ka man viss pofiq.