Pālekt uz saturu

Foto

Informācija par gāzi

• Please log in to reply
5221 atbildes uz šo tēmu

#691 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti
  • Dzimums:Vīrietis
  • Dzīvesvieta:Alūksne- Jelgava
  • Intereses:Auto (audi), moto un, protams, daiļās dāmas!

Pievienots 20 June 2011 - 19:56

Datoru slēdzi klāt? Skatījies, ko rāda zondes signāls? Vai varbūt ir kāda problēma pašai zondei vai tās vadiem?
Mazās devās alkohols ir nekaitīgs jebkādos daudzumos.

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#692 kasparucis

kasparucis
  • Lietotājs
  • 3118 raksti
  • Dzīvesvieta:Salaspils
  • Intereses:Kosmossss

Pievienots 20 June 2011 - 20:03

tici man ,viss tur ir izmeginats un vis ir ok. tas kompis jau defalta ir pārāk mocīts vēl iepriekšējo saimnieku klatbūtnē un visticamak nosvilinats kautkas,jo vainas ta bij kaudze mehaniskas nevis elektriskas.

vajag citu vadību!!!

#693 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 20 June 2011 - 20:12

āā.. fak... cerēju no tevis otro paaudzi izkāst.... :sorry:

ņem vien no tā čaļa pričendāļus; viņam vari atdot pretī maisītāju un reduktoru- abiem labi.. tev pat vēl labāk, jo tev jau būtu sekvents.. :happy:

p.s kad tev būs brīvāks moments, varēsi man nosaukt kompja modeli un serial number?

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#694 kasparucis

kasparucis
  • Lietotājs
  • 3118 raksti

Pievienots 20 June 2011 - 20:15

ja protams,reduktoru pēc remonta iemainīt pret nezinama stāvokļa reduktoru. par maisītāju vel var padomat. :D

Pastīšos vēlāk to serial number,bet ta ir trešā paaudze. :D ar map,tps,lamda,rpm,t, signāliem un parējo šmaru.Kura macās no savam kļūdām.

Šo rakstu rediģēja kasparucis: 20 June 2011 - 20:16

#695 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 20 June 2011 - 20:42

nu, nu... elektroniskais dozators un maisītājs ir otrā paaudze. Trešā paaudze tika savulaik lietota ierobežoti, tāpēc man ir pamats uzskatīt, ka Latvijā tāda nepastāv.
Ja gribi likt sekventu, tad būs vien jāmaina reduktors- tie konstruktīvi atšķiras.

Starp citu, ja ir galīgi sūdīgi ar to iekārtu, tad uztaisi sistēmai pagaidu downgreidu- elektroniskā dozatora vietā ieliec parasto- ar skrūvi. ;)

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#696 Martiga

Martiga
  • Moderators
  • 1557 raksti
  • Dzīvesvieta:Riga , Dzirciems

Pievienots 20 June 2011 - 20:46

Starp citu, ja ir galīgi sūdīgi ar to iekārtu, tad uztaisi sistēmai pagaidu downgreidu- elektroniskā dozatora vietā ieliec parasto- ar skrūvi. http://www.audi-style.lv/forum/public/st...

:offt: bet tikko atcerejos , ka viena srota vietejie sauc to skruvi - reguļator žadnosķi :crazy:

Opel kadett 1.3 --> Wv golf 2 1.8 GT-- >Audi 90 2.2kv fwd --> audi 100 avant Q 2.3+lpg --> v70 2.5 TDI-->Golf 4 1.8T

#697 kasparucis

kasparucis
  • Lietotājs
  • 3118 raksti

Pievienots 20 June 2011 - 20:52

Starp citu, ja ir galīgi sūdīgi ar to iekārtu, tad uztaisi sistēmai pagaidu downgreidu- elektroniskā dozatora vietā ieliec parasto- ar skrūvi. http://www.audi-style.lv/forum/public/st...

šitas variants jau tiek izmantots tālajiem gabaliem uz latgali vizinoties atstājot soļumotoru pozīcija ar labu degmaisījumu pie 3k abarotu :crazy:

#698 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti
  • Intereses:Einen Flammenwerfer bitte, einen Flammenwerfer!

Pievienots 21 June 2011 - 08:14

nu, nu... elektroniskais dozators un maisītājs ir otrā paaudze. Trešā paaudze tika savulaik lietota ierobežoti, tāpēc man ir pamats uzskatīt, ka Latvijā tāda nepastāv.
Ja gribi likt sekventu, tad būs vien jāmaina reduktors- tie konstruktīvi atšķiras.

Cik nu es sapratu pēc iekārtas apraksta - tā tomēr IR 3. paaudze, ar mehāniskām špricītēm un elektromehānisku dozatoru sadalītājā. Pašlaik still mēģinu izzīlēt, vai uzliekot customizētu 2. paaudzes vadības bloku varēs vai nevarēs viņu piedabūt pie cik-necik normālas strādāšanas, neuzspridzinot motoru :crazy:

Thanks for nothing, I'll be on my way to hell.

Kein Kompressor kein Spaß. Ja ja wirklich.

Neizskaidrojami, bet palīdz - padomā un sapratīsi, varbūt!  :smartass:  © BalticLPG

Es esmu kā kaķīts. Nē, ne mīļš un pūkains, bet tas, ka man viss pofiq.

#699 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 21 June 2011 - 08:22

Nu, apraksts atbilst abām paaudzēm tāpēc man šķiet, ka tā tomēr ir otrā paaudze... :svilpo: tas nav svarīgi..
Klau, a tu tak jau esi uzkapājis otrās paaudzes ECU un darbojas..? Vai arī tu veic kādu upgrade eksperimentu? :)

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#700 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 21 June 2011 - 10:57

Es tagad mēģinu savu devīci pielāgot šim gadījumam (caur PM tika izsecināts, ka tur ir 3. paaudze, tur būs biku specifika laikam) un uzdabūt tur virsū. Piedevām migrēju uz jauno versiju, man kkādu nu jau pus gadu bija slinkums noportēt firmwāri uz jauno platformu, kas nu beidzot(!!!) ir izdarīts :D

Neizskaidrojami, bet palīdz - padomā un sapratīsi, varbūt!  :smartass:  © BalticLPG

#701 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 21 June 2011 - 11:28

Klausies, ja tiksi galā ar Kaspara auto, tad es piesakos uz tavu devīci! :happy:

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#702 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 21 June 2011 - 12:04

Vo KAD (un JA) tikšu, tad arī runāsim :D Kaut gan tev viss ir +- vienkārši, tā ka sāc jau domāt, kā TPSu uzkombinēt :D

#703 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 21 June 2011 - 12:46

oki doki!

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#704 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti
  • Dzīvesvieta:Rīga
  • Intereses:Passat B5.5

Pievienots 23 June 2011 - 01:13

Tam NG dzinējam "kā radīta" ir tā sauktā 2. paaudze - ar soļu motoru. Spriežu pēc sava RT ar Lecho V-MAX iekārtu.Par TPS'u darbojas standarta BOSCH 0 280 122 001. Manā gadījumā diezgan piekolhozēts bez 12 to 5 V pārveidotāja. No viena no 2 stock droseles gala slēdžiem paņemts +12 caur šo TPS dod ārā maksimums 8 V spriegumu. Lecho kompis saprot. Pēdējam ir gan 5V, gan 12V TPS opcija. Autoadaptācijas režīmā nosaka pats. Ir gan auto adaptēšanas procesā nosakāma, gan ar rociņām ievadāma "0" droseļa histerēze, gan pie cik V tiks padota papildus gāzes porcija. Arī pēc lietotāja vēlmēm iestādāms soļu motora aizvēršanās diapazons pie atmešānās pie ripināšanās ātrumā.Pēc svaigas pieredzes ļoti silti iesaku nomainīt sveces un svečvadus. Vecajiem Audi 5 cilindriniekiem tas prieks iekļausies ~45 latos. Brisk sveces un Tesla vara svečvadi Biķernieku ielas paša sākuma veikalā ir plašā izvēlē. http://www.anlat.lv/LV/index_lv.htm Svečvadu kods minētajiem dzinējiem - T700C. Sveces ieskrūvēju Brisk Silver. Tipa CNG/LPG paredzētas, nosmaidīju, bet ja "parastās" maksā tikpat - Ls 2.50/gab, tad kāpēc gan nepamēģināt. Starp citu, BOSCH "parastās" Grosā maksājā zem 2 Ls/gab. Nomainot šos komponentus, kaut vecie svečvadi pa knaģiem nesita, manāmi uzlabojās tukšgaitas vienmērība, šķiet arī pārējie režīmi.

Šo rakstu rediģēja Jazznfunk: 23 June 2011 - 01:30

tavaskana.lv yoursound.lv

#705 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 09:32

Otrā paaudze ir labāka par pirmo jebkuram motoram, tas viennozīmīgi. Tikai izstāsti, kur lai dabon to otro paaudzi?? Neviens jau atsevišķi kompi pārdot nevēlas, a šrotos tos sviež ārā, nesaprotot, kas tas par mēslu ir... :hihi:
Jautājums, no kura motora ņēmi TPS?

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#706 andzha

andzha
  • Moderators
  • 9923 raksti
  • Dzīvesvieta:Valmiera
  • Intereses:Nodarīt TO skaisti..

Pievienots 23 June 2011 - 10:02

j.k.jr.bad kad passatam lika programmējamo kopi, bija piemuģījis no kkāda bmw (??), bet nevaru atrast to aprakstu

Audi 80 B4 2.3 1.9TDI  -->Audi A6 C5 1.9 TDI -->Audi A6 4F 2.0 tdi

Audi A6 C4 1.9 TDI --> Audi A4 B5 1.9 tdi

Audi 80 B3 under construction..

#707 Val

Val
  • Administrators
  • 12019 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 10:36

Single butterfly drosele ar piemeistarotu potenciometru no BMW m50 motora

:arrow: Pārdodu S4/C4/B5/V8 un citas vecu krabju detaļas
:arrow: Pārdodu diagnostikas kabeli kopā ar VCDS (VAG-COM) un 2x2 pāreju.
:arrow: B5-B6, C4-C5 OEM radio pin kodu atgūšana: RNS-D, RNS-E, Concert, Chorus utt. PM

audi 80 b2 5vt gte quattro
audi a4 b5 1.9tdi fl fwd

#708 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti
  • Dzīvesvieta:pa vidu

Pievienots 23 June 2011 - 11:16

taa!! biju gazes kantorii, atvera manam autinjam kapotu un uzreiz aizveera :D vecis taa diivaini nopuutaas un saka - sitam labaak nee! prasu kapeec! sitam ja kaut viena probleema aizdedzes siteeemaa tad uzreiz shaujot un shaujot nevis no gaazes bet no aizdedzes! ta tad - kads gudraaks izskaidrojat man, ta tieshaam ir ar 3A dzineeju? un tiesaam no aizdedzes shauj? un, piemeeram, kam japieversh uzmaniiba savedot kaartiibaa aizdedzes sisteemu? svechvadi, sveces, deveeji(kuri?)?

Opel Ascona 1,6 automatic `88 (silver) - tolmetized,
Audi 80 B3 2.0i 3A + LPG Lovato (cherry red - LZ3U) - sold,
Audi 80 B4 2.0i ABK+LPG (black) - crashed

Volvo s80 2.4d automatic (gray)

#709 andzha

andzha
  • Moderators
  • 9923 raksti
  • Intereses:Nodarīt TO skaisti..

Pievienots 23 June 2011 - 11:27

Iemet svaigas sveces, vadus, sadalītājam abas brūnās daļas nomaini, un liec labas štelles.

P.S. Es tavā vietā sāktu ar šprices maiņu uz ABK

Audi 80 B4 2.3 1.9TDI  -->Audi A6 C5 1.9 TDI -->Audi A6 4F 2.0 tdi

Audi A6 C4 1.9 TDI --> Audi A4 B5 1.9 tdi

Audi 80 B3 under construction..

#710 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 11:40

taa!! biju gazes kantorii, atvera manam autinjam kapotu un uzreiz aizveera http://www.audi-style.lv/forum/public/st... vecis taa diivaini nopuutaas un saka - sitam labaak nee! prasu kapeec! sitam ja kaut viena probleema aizdedzes siteeemaa tad uzreiz shaujot un shaujot nevis no gaazes bet no aizdedzes! ta tad - kads gudraaks izskaidrojat man, ta tieshaam ir ar 3A dzineeju? un tiesaam no aizdedzes shauj? un, piemeeram, kam japieversh uzmaniiba savedot kaartiibaa aizdedzes sisteemu? svechvadi, sveces, deveeji(kuri?)?

Nu, bļ*, kur jūs tādus "meistarus" atrodat? Brauc pie cita gāzinieka un neklausies to cirvi!

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#711 bahmuc

bahmuc
  • Lietotājs
  • 2952 raksti
  • Dzīvesvieta:pa vidu

Pievienots 23 June 2011 - 12:32

Iemet svaigas sveces, vadus, sadalītājam abas brūnās daļas nomaini, un liec labas štelles.

P.S. Es tavā vietā sāktu ar šprices maiņu uz ABK

nu man par ABK sen jau sapnis :D bet nav tach ne naudas ne saprashanas kaa vinju uz 3a uzstelleet!! valmieraa srotos ap 200 ls prasa par to mantu

Opel Ascona 1,6 automatic `88 (silver) - tolmetized,
Audi 80 B3 2.0i 3A + LPG Lovato (cherry red - LZ3U) - sold,
Audi 80 B4 2.0i ABK+LPG (black) - crashed

Volvo s80 2.4d automatic (gray)

#712 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 13:07

Vai tad gāzes kantoros iegādāties nav iespējams? Es, godīgi sakot, zinu tikai vairumā no Lietuvas: "Tamona" :) Viennozīmīgi, atrodot kādu variantu jāizgūglē internets zaļš, lai pēc nopirkšanas būtu pēc iespējas mazāk problēmas. Man pēc uzlikšanas CSDD autorizētā servisā joprojām ir daži jautājumi par sīkumiem. Kur nu vēl, ja iekārtu lasa kopā pa daļām. Axel182, TPS'a izcelsmei nav nozīmes, galvenais lai tas būtu potenciometrs (esmu saskāries ar potenciometra izskata slēdzi (Denso, Subaru)) ar 90° gājienu, 3 kājiņām un 5, labak jau 12V "barošanas" spriegumu (arī atkarībā kādu saprot ECU). Mans BOSCH ir no Volvo 2.5, bet ar tādiem ir aprīkota šķiet, vismaz puse Eiropas mašīnu. Nav ne jausmas cik tāds maksā jauns, droši vien pagarināšu savu dzīvi to neuzzinot. Krievu analogs Purvciema veikaliņā maksā zem 10 Ls. Pēc skata briesmīgs, bet strādā tāpat. Aizņēmos no čoma, pamēģināju, jo domāju, ka BOSCH's ir beigts. Strādāja abi vienādi. http://www.volga-gaz...esud/d_pdz1.asp

#713 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 13:34

Es tak zinu, ka nav nozīmes no kura auto ir ņemts TPS... :happy: Man bija doma, ka esi paņēmis no kāda Audi motora.. Točna zinu, ka ir drseļvārstu bloks ar TPS- forma un stiprinājumi tādi paši kā NF droselei ar gala slēdžiem. Tikai kuram motoram tādi nāk? Nevaru atcerēties...

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#714 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 14:36

Nākt ta nāk tāds pats ovālais droseļvārsts ar smuku TPS, tik tie gala slēdži ta vairs tādā gadījumā nenāk! Un bez tiem ar KE būs interesanti. Man šo domu arī pasvieda palīdzēt gribošs cilvēks, laicīgi attapos. Rokas taču Tev aug pareizās vietās, manā kolhoza versijā bija vajadzīgs fleksis, urbis, un vītņgrieznis. Bet secinājums ir tāds, ka ideāli ir tad, ja TPS'u var piemeistarot namjortvo, lai nekustās vispār, kā oriģinālā.

#715 axel182

axel182
  • Lietotājs
  • 4359 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 15:38

Hmm, šķiet, vieglāk ir piemeistarot mikroslēdzi KE tukšgaitai, bet negalvoju, jo nav nekas tāds darīts.. Dzinēja kodu neatceries, kuram nāca pareizā drosele ar TPS?

Audi 100 C4 Avant, 2.8

#716 wth

wth
  • Lietotājs
  • 3263 raksti

Pievienots 23 June 2011 - 16:48

A vot "radoša" doma ienāca prātā :crazy: - ja neizdoas dabūt kaut ko ērti uzliekamu un jāmakarē klāt ir kaut-kas-nezin-kas droseļvārstam, Argusā pa 20 santīmi nopērkams parasts potenciometris neder, nez? Var arī būt vairāk kā 90 grādu, ja vadības bloks ir "piedzenams" pie aktīvā intervāla. Uzkombinēt varētu būt sarežģītāk, tikpat vienkārši vai pat vienkāršāk, atkarībā no situācijas un pareizās poča izvēles, vienīgi jāpadomā būtu par ūdensizturību (da arī "īstie" nemaz tik ūdensizturīgi nav, cik esmu pētījis). Toties cena sanāk baigi salda - 20 sant-1 Ls VS "krievu analogs" 10Ls :D

#717 Jazznfunk

Jazznfunk
  • Lietotājs
  • 216 raksti

Pievienots 24 June 2011 - 19:58

Wraith, man šo domu nokancelēja parastā poča leņķis (nez cik V viņš dos ārā 90° pozīcijā, + tur jāzin par omiem un voltiem paša poča parametros), stiprināšanas problēmas (ar gatavu TPS tomēr ērtāk), arī vieta zem haubes nav bezizmēra (gatavs TPS ir forši plāns). Man domāt, ka TPS nāk visiem, kam ir Motronic vadība.

#718 Janis_Ava

Janis_Ava
  • Lietotājs
  • 61 raksti

Pievienots 27 June 2011 - 11:55

Sveiki!
kasparuci, ātrāk tās bildes nesanāca Tev nosūtīt. Jāņi kā nekā trāpijās pa vidu...
Nav man ne jausmas cik var prasīt par tām daļām, kas Tev vajadzīgas. Ideālajā variantā atdodu kādam, kas palīdz man uzstādīt gāzes iekārtu.
Nopirkšu sev jaunas tās detaļas, kas trūkst, lai uzdabūtu uz tā NG motora...

Te būs bildes:
Vadi arī ir, ar štekeriem, bet tos nesabildēju vēl...

Ievietotais attēls
....
Ievietotais attēls
....
Ievietotais attēls

Šo rakstu rediģēja Janis_Ava: 27 June 2011 - 11:55

Audi 90 2.3 NG FWD

#719 kasparucis

kasparucis
  • Lietotājs
  • 3118 raksti

Pievienots 30 June 2011 - 23:51

Nu Ko lai saka. :D
Mana lamata sakusi rūkt ar gāzi civilizētā veidā. Pateicoties jaunajai vadībai,kura savukārt ir MADE by juser wraith.
Intresants experiments sanācis,vēl tik japieslīpē nianses :)

#720 Baumanis

Baumanis
  • Lietotājs
  • 565 raksti
  • Dzīvesvieta:dobele- jelgava
  • Intereses:Auto

Pievienots 01 July 2011 - 16:38

Jelgavā kaut kur uzstāda gāzes iekārtas ? un kādas cenas ?
gribas savam Acq arī gāzes iekārtu :yahoo:

0 Lietotāji(s) lasa šo tēmu

0 biedri(s), 0 viesi(s), 0 anonīmi(s) lietotāji(s)