axel182, es domāju, ka Tev tur visdrīzākais pie vainas ir tieši termostats.
Kā jau kaut kur iepriekš minēju, tad man reduktors ir ieslēgts virknē (pirmā Tevis uzzīmētā shēma). Turklāt man viņš ļoti smuki pieskrūvēts pie kreisā lonžerona un braucot tiek ļoti labi dzesēts. Ja kas, tad varu ielikt bildi kā apliecinājumu

No rīta, braucot pa šoseju, nav nekādu problēmu - temperatūra turās kaut kur aptuveni 85 grādi. Mīcoties pilsētā - staigā tā kā pienākas - starp 85 un 90 grādiem. Nu gluži kā vasarā

Protams, salonā nepūš karstu gaisu, bet gan tikai siltu. Un tas viss pie -20 grādiem.
Tāpēc man negribas kaut kā ticēt, ka tas reduktors spēj atdot vairāk siltuma kā radiators.
Man liekas, ka idejiski pareizāk ir pirmais variants, jo tad vismaz viss siltais ūdens cirkulējas pa mazo loku. Savukārt ja taisa otro variantu, tad var gadīties, ka cikulācija ir vai nu tikai caur reduktoru, vai arī tikai caur salona radiatoru.
Par to aizdedzi arī man interesē. Vispareizāk jau laikam ir regulēt ar stroboskopu, bet diez vai šajā gadījumā, kad motori vairs nav tikko no rūpnīcas konveijera nākuši un kad benzīna vietā tiek izmantota gāze. Kā vispār regulē aizdedzi "pēc izjūtām"? Kā zināt kad ir par agru, un kad ir par vēlu?